Υλικά:

180 γρ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γρ. τυρί κρέμα
Ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
1 1/4 φλ. ζάχαρη
3 μέτρια αυγά
1 2/3 φλ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση: 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα κέικ με τρύπα στη μέση. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το κρατάτε κατά μέρος.

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα και το ξύσμα λεμονιού, να αφρατέψουν. Προσθέτετε την ζάχαρη και συνεχίζετε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάτε να αναμιχθούν.

Κατεβάζετε την ταχύτητα και προσθέτετε κουταλιά – κουταλιά το αλεύρι (μην παραχτυπήσετε το μείγμα). Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε τα κερασάκια (τα κόβετε πριν στη μέση). Ανακατεύετε και αδειάζετε στη φόρμα. Ψήνετε στο φούρνο για 50 – 55 λεπτά. Βγάζετε από τον φούρνο και ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει.

mama365.gr