Συστατικά
  • 250 γρ. κινόα
  • 60 γρ. βρώμη
  • 45 γρ. ηλιόσπορο
  • 15 γρ. φιλέ αμύγδαλο
  • 1/2  κ.γ. κανέλα
  • 50 γρ. αποξηραμένα ράσμπερις
  • 30 γρ. ηλιέλαιο
  • 80 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ.γ. αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • γιαούρτι
  • αποξηραμένα ράσμπερις
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα.
  • Σε ένα ταψί 20×30 εκ. βάζουμε μια λαδόκολλα.
  • Βάζουμε την κινόα σε ένα μούλτι και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κινόα, τη βρώμη, τον ηλιόσπορο, το φιλέ αμύγδαλο, την κανέλα, τα ράσμπερις και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Τα αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά και με μια πλαστική σπάτουλα τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε σχάρα
  • Αφού κρυώσει το σπάμε σε ένα μπολ με τα χέρια μας.
  • Διατηρούμε σε ένα καλά κλεισμένο αεροστεγώς δοχείο 400 γρ.
  • Σερβίρουμε με γιαούρτι και ράσμπερις.

akispetretzikis.com