Υλικά:

(για 6 άτομα)
12 μέτρια κρεμμύδια γερά και ομοιόμορφα
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο συν επιπλέον για το ταψί
1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλιτζάνι ντομάτα στον τρίφτη
1/2 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1 φύλλο δάφνης
1/3 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
¼ κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια από τα εξωτερικά φύλλα. Κάνουμε μια μικρή οριζόντια τομή από το μέρος που
είναι οι ρίζες και μια μεγαλύτερη από την αντίθετη πλευρά.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε για 4- 5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Με ένα μαχαιράκι ή ένα πιρούνι αφαιρούμε το εσωτερικό τους, από την αντίθετη μεριά της ρίζας, αφήνοντας τα 2-3 εξωτερικά φύλλα. Το εσωτερικό των κρεμμυδιών που αφαιρέσαμε το φυλάμε σε ένα μπολ.
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά με το φύλλο δάφνης μέχρι να πιεί τα υγρά του και να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το εσωτερικό των κρεμμυδιών από το μπολ. Συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά το σοτάρισμα και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την πάπρικα, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο, αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να είναι έτοιμος ο κιμάς και να μείνει με το λάδι του.
4. Γεμίζουμε τα κρεμμύδια με τον κιμά και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί που να ίσα-ίσα να τα χωράει για να είναι κοντά το ένα με το άλλο και να μην χαλάσουν το σχήμα τους. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά στο φούρνο. Τα σερβίρουμε ζεστά.

daddy-cool.gr