Υλικά:
6 μεγάλες πατάτες
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
λίγο μαϊντανό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμό και ξύσμα από 1,5 λάιμ
½ σ.κ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
κάπαρι
10-12 ελιές κομμένες σε ροδέλες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λίγη γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό ίσα που να τις σκεπάζει και φέρνουμε σε βρασμό.

Βράζουμε μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι.

Όσο βράζουν οι πατάτες, κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε μεσαίο καρέ.

Για τη σος γιαουρτιού
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ, αρκετό πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Όταν οι πατάτες έχουν βράσει τις σουρώνουμε.Όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κυβάκια.

Ρίχνουμε στις πατάτες στο μείγμα γιαουρτιού.

Προσθέτουμε την κάπαρι και τις κομμένες ελιές.

Ανακατεύουμε καλά.

Συμπληρώνουμε με αλατοπίπερο ή χυμό λάιμ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.

Έτοιμη!
Δείτε και το βίντεο με την εκτέλεση: