‘Ετοιμο σε 20 λεπτά ΧΩΡΙΣ ψήσιμο!

Θα χρειαστείτε:

Για τη βάση:

140 γρ. μπισκότα Oreo με γέμιση σοκολάτας
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση τυριού:

400 γρ. ανθότυρο ή τυρί cottage
200 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα
150 γρ. κρέμα γάλακτος (30% λιπαρά)
2 τριμμένα μπισκότα Oreo
1 κουταλιά της σούπας στιγμιαία ζελατίνη
χτυπημένη σαντιγύ και φράουλες για διακόσμηση
Προετοιμασία:

1. Αλέστε τα μπισκότα με το βούτυρο σε ένα μπλέντερ, μέχρις ότου το μείγμα να θυμίζει υγρή άμμο. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα σε μια βάση και βάλτε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

2. Μουλιάστε τη ζελατίνη σε 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό για όσο χρονικό διάστημα ορίζεται στη συσκευασία.

3. Στο μπολ του μπλέντερ βάλτε το ανθότυρο ή το τυρί cottage, τη κρέμα γάλατος και τη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ομοιόμορφη υφή.

4. Ζεστάνετε τη ζελατίνη σε φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να διαλυθεί και προσθέσετε την στο μείγμα του μπλέντερ. Χτυπήστε καλά για άλλη μια φορά.

5. Προσθέστε τα τριμμένα μπισκότα, ανακατέψτε με κουτάλι και απλώστε μείγμα πάνω από την βάση μπισκότων.

6. Βάλτε στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι κρυώσει πλήρως το επιδόρπιο. Πριν σερβίρετε, αφαιρέστε το προσεκτικά από τη βάση και γαρνίρετε με σαντιγύ και φράουλες.

 

fanpage.gr