Υλικά Συνταγής

  • Για το παντεσπάνι
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 ½ κ.γ. μπέικινκ πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. σφιχτή μαρμελάδα φράουλα (σαν ζελέ)
  • 250 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 4 αβγά
  • 220 γρ. γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 15 κατακόκκινες πολτοποιημένες φράουλες
  • Για τη γέμιση
  • 400 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 250 γρ. φράουλες σε φέτες
  • Για την επικάλυψη
  • 125 γρ. μαργαρίνη μαλακή
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 550 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • μπόλικες φρέσκες φράουλες για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε 3 ταψάκια με διάμετρο 23 εκ.

Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, τη σφιχτή μαρμελάδα φράουλα και το βούτυρο να αφρατέψουν. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά χτυπώντας το μείγμα για να τα πίνει κάθε φορά. Ρίχνουμε τη βανίλια.

Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ, το αλάτι και εναλλάξ με το γάλα τα προσθέτουμε στο μίγμα. Το μίξερ πρέπει να είναι σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος, προσθέτουμε τον πουρέ φράουλας.

Απαλά ανακατεύουμε και ισομοιράζουμε στα ταψάκια. Ψήνουμε για 25′ με 30′ μέχρι να φουσκώσουν, να ξεκολλήσουν από τα πλάγια του ταψιού και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο. Αφήνουμε για 15′ στα ταψιά κι έπειτα ξεφορμάρουμε για να κρυώσουν καλά.

Για τη γέμιση της τούρτας

Χτυπάμε την κρέμα με την ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να σχηματιστούν κορυφές που να στέκονται. Ισομοιράζουμε την κρέμα ανάμεσα στα στα 3 παντεσπάνια, γεμίζοντας κάθε στρώση με φέτες φράουλα.

Για την επικάλυψη

Χτυπάμε  τη μαργαρίνη, το τυρί, την άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει κρέμα. Αλείφουμε εξωτερικά όλο το γλυκό. Γαρνίρουμε με φράουλες. Παγώνουμε και σερβίρουμε.

argiro.gr