Συστατικά

Για τα brownie

  • 100 γρ. βούτυρο + έξτρα για το βουτύρωμα της φόρμας
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65% κακάο
  • 110 γρ. φουντούκια
  • 4 αυγά (χωριστά κρόκοι με ασπράδια)
  • 110 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μπράντι

Υλικά για το frosting

  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 360 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20 x 25 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια και το βούτυρο κομμένο και αυτό σε κομμάτια.
  • Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt για 1 λεπτό.
  • Βγάζουμε το μπολ από τα μικροκυμάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αν χρειαστεί και δεν έχει λιώσει η σοκολάτα επαναλαμβάνουμε τη θέρμανση στο φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνοντας πάλι στα 700 watt αλλά για διαστήματα των 15 δευτερολέπτων τη φορά.
  • Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα φουντούκια μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Στο μπολ με την κουβερτούρα προσθέτουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το φουντούκι και το μπράντυ.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε με το σύρμα για 5 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
  • Όταν η μαρέγκα μας είναι έτοιμη παίρνουμε με την μαρίζ το ⅓ από τη μαρέγκα και τη προσθέτουμε στο μείγμα με την σοκολάτα ανακατεύοντας καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Στην συνέχεια ενσωματώνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας σε δύο δόσεις ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με τη μαρίζ και όχι για πολύ ώρα για να μην χάσουμε τον όγκο της μαρέγκας.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε μία σχάρα.

Για το frosting

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη με το φτερό για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο frosting χωρίς πολύ έντονη την υφή της άχνης.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Διακοσμούμε το brownie με το φρόστινγκ και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com