Συστατικά

Για τα cupcakes

  • 200 γρ. γαλοπούλα καπνιστή σε κομμάτι
  • 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 300 γρ. τυρί cheddar τριμμένο
  • 50 γρ. μουστάρδα απαλή
  • 700 γρ. χωριάτικο φύλλο ολικής αλέσεως
  • 100 γρ. ελαιόλαδο για άλειμμα
  • πιπέρι

Για το frosting

  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. τυρί cheddar τριμμένο
Εκτέλεση

Για τα cupcakes

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τη γαλοπούλα σε κυβάκια του 1 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε με τα χέρια μας ακανόνιστα τον δυόσμο και το θυμάρι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τη γαλοπούλα, το τυρί κρέμα, το cheddar, τη μουστάρδα, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Παίρνουμε 6 φύλλα και τα κόβουμε στη μέση από τις μεγάλες πλευρές.
  • Βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο του κάθε φύλλου και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
  • Τυλίγουμε ώστε να δημιουργήσουμε μία φλογέρα.
  • Αλείφουμε τις άκρες με ελαιόλαδο και τις διπλώνουμε προς το κέντρο ώστε να φτιάξουμε ένα cupcake. Αλείφουμε πάλι με ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχουμε 12 cupcakes.
  • Λαδώνουμε μία ειδική φόρμα για cupcakes και τα βάζουμε μέσα με την ένωση προς τα κάτω.
  • Ψήνουμε σε υψηλή σχάρα για 40-50 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα  αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν.

Για το frosting

  • Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το θυμάρι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Μεταφέρουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και επικαλύπτουμε τα cupcakes.
  • Πασπαλίζουμε με το cheddar και φύλλα από θυμάρι.

akispetretzikis.com