Υλικά

    • 4 φιλέτα από στήθος Μαύρου Κοτόπουλου Νιτσιάκος
    • 25ml ελαιόλαδο
    • 200γρ. ψίχα από φιστίκι Αιγίνης
    • 30γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 25γρ. γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά) ή panko
    • 50ml Moσχάτο Λήμνου
    • ¼ ματσάκι εστραγκόν
    • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα δυόσμου

  • 2 ματσάκια δυόσμο πολύ ψιλοκομμένα
  • 200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 30ml ξίδι από λευκό κρασί
  • 20ml χυμό λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και ρίχνετε μέσα το κρασί. Βράζετε για 1 λεπτό.

Ποσθέτετε το φιστίκι, τη γαλέτα, το εστραγκόν, το πιπέρι και ανακατεύετε. Περνάτε το μίγμα από έναν πολυκόφτη. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα ψήνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο. Όταν ροδίσουν από τη μια πλευρά τα γυρίζετε να ψηθούν και από την άλλη. Τότε βάζετε πάνω σε κάθε στήθος κοτόπουλου από λίγο μίγμα φιστικιού.

Βάζετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνετε στη μεσαία σχάρα για 8-10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να γίνει τραγανή η κρούστα.

Για τη σάλτσα δυόσμου ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Σερβίρετε το κοτόπουλο συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας και γύρω γύρω τη σάλτσα δυόσμου.

Tips

Αν το μίγμα της κρούστας είναι πολύ στεγνό προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο. Αν είναι πολύ υγρό προσθέτετε λίγη γαλέτα ακόμη.

olivemagazine.gr – Χριστόφορος Πέσκιας