Υλικά

8 μεγάλα πράσινα λεμόνια (αν δεν βρίσκουμε πράσινα, χρησιμοποιούμε κίτρινα λεμόνια)
1 λίτρο οινόπνευμα ποτοποιίας ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα

Για το σιρόπι

1200 γρ. νερό
700 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λεμόνια, στη συνέχεια αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα, (τα καθαρίζουμε όπως τα πορτοκάλια, όταν θέλουμε να τα φάμε). Αφαιρούμε μόνο τη φλούδα και όχι το άσπρος μέρος.

 

Ρίχνουμε τις φλούδες σε αποστειρωμένη γυάλα και τις περιχύνουμε με το αλκοόλ. Τις αφήνουμε για 10 μέρες, σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

 

Βράζουμε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σουρώνουμε το αλκοόλ  με τουλπάνι να φύγουν οι φλούδες. Προσθέτουμε μέσα το σιρόπι και ανακατεύουμε (το σιρόπι θα πρέπει να έχει κρυώσει καλά για να το βάλουμε μέσα).
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και τα βάζουμε στο ψυγείο. Χρειάζεται περίπου 10 μέρες για να ολοκληρωθεί η ωρίμανσή του. Το λικέρ το σερβίρουμε παγωμένο.

 

Ο χυμός από τα λεμόνια ασφαλώς θα χρησιμοποιηθεί, αφού δεν πετάμε τίποτα!

Καλή επιτυχία!