Υλικά

για τις μαρέγκες
3 αυγά
80 gr. κρυσταλλική ζάχαρη
50 gr. ζάχαρη άχνη
1 λοβό βανίλιας ή εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουταλάκι του γλυκού  αλάτι

για την γέμιση
2 συσκευασίες παγωτό
Μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα
Ρόδια
Άχνη ζάχαρη
Λευκή σοκολάτα προαιρετικά

Εκτέλεση 

Αφήνουμε τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου αρκετές ώρες νωρίτερα.

Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια για 1 λεπτό προσθέτουμε το κρεμόριο, σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή, γυαλιστερή μαρέγκα που θα κάνει κορυφές.
Σταματάμε το χτύπημα, ενσωματώνουμε την άχνη ανακατεύοντας με σπάτουλα και την βανίλια.

Σχηματίζουμε με την μαρέγκα δύο ισόποσους δίσκους απλώνοντας σε αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε στους 120°C Κελσίου για 1 ώρα και 40 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και ετοιμάζουμε την τούρτα οταν θέλουμε να την σερβίρουμε.
Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετούμε την μια μαρέγκα, απλώνουμε μαρμελάδα που την έχουμε αραιώσει με λίγο ζεστό νερό να γίνει αρκετά ρευστή, τοποθετούμε μπάλες παγωτού και από επάνω την άλλη μαρέγκα.

Περιχύνουμε με μαρμελάδα, άφθονους σπόρους από ρόδι, πασπαλίζουμε με άχνη και τριμμένη λευκή σοκολάτα.

Σερβίρουμε αμέσως!

funkycook.gr