Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 450 γρ. κουνουπίδι
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα στο μπλέντερ
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Για την πίτσα

  • 300 γρ. γραβιέρα γλυκιά σε φέτες
  • 200 γρ. ρικότα ή κατίκι
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • φύλλα άγριας ρόκας
  • ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC
  • Τοποθετούμε μέσα 2 μεγάλα ταψιά για να ζεσταθούν από την ανάποδη όμως, πλευρά.
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε μπουκετάκια το κουνουπίδι χωρίς να προσθέσουμε το μεγάλο κοτσάνι.
  • Έπειτα τα χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μέχρι να μοιάσουν με κουσκούς και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ.
  • Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα κουνουπίδια. Έπειτα ρίχνουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και την τριμμένη παρμεζάνα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε το μείγμα μας με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί (θα είναι αρκετά υγρό αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα).
  • Τοποθετούμε 2 μεγάλες λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας . Χωρίζουμε το μείγμα κουνουπιδιού στα 4 και σε κάθε λαδόκολλα, απλώνουμε 2 μερίδες του μείγματος και σχηματίζουμε κύκλους διαμέτρου 16 εκ. και 5 χιλ. λεπτό.

Για την πίτσα

  • Προσεχτικά, τοποθετούμε τις λαδόκολλες με τις βάσεις της πίτσας στα ταψιά που έχουμε βάλει στο φούρνο να ζεσταθούν.
  • Ψήνουμε για 20′ ή μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα και να σταθεροποιηθούν.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, στρώνουμε τις φέτες του τυριού, από πάνω κουταλιές από το κατίκι και από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα.
  • Ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 5′, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  • Σερβίρουμε με φύλλα ρόκας και έξτρα ελαιόλαδο.

akispetretzikis.com