Υλικά

1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Ολικής Άλεσης 
700 gr. κιμά μοσχαρίσιο
3 μέτρια κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
Πάπρικα γλυκιά
Κύμινο σε σκόνη
1-2 πιπεριές τσίλι ή μπούκοβο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ή δυόσμο

Για το σερβίρισμα
Φρέσκες σαλάτες της επιλογής μας
Ντομάτες ή ντοματίνια
Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Πολύχρωμες πιπεριές
Γιαούρτι
Πάπρικα

Εκτέλεση

Αφήνουμε το Χωριάτικο φύλλο Ολικής Άλεσης μέσα στη συσκευασία του, εκτός ψυγείου,  για 2 ώρες, ώστε να ξεπαγώσει σωστά.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τον κιμά με ελαιόλαδο, περίπου 50 ml., ανακατεύουμε συνεχώς και φροντίζουμε να μην έχει μεγάλα κομμάτια, τα οποία «σπάμε» με μια ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλα.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, τα προσθέτουμε στον κιμά μαζί με τον τοματοπελτέ και συνεχίζουμε να σωτάρουμε μέχρι να ψηθούν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε όσο ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος  χρειάζεται,  περίπου 200-220 ml. Σιγοβράζουμε  και μόλις  η λιγοστή σάλτσα του κιμά  πήξει  πάρα  πολύ καλά,  προσθέτουμε φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C. Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο δίσκο ψησίματος, τον οποίο ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ανοίγουμε και απλώνουμε 2 από τα χωριάτικα φύλλα ολικής άλεσης, τα οποία ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο, κόβουμε με ένα ψαλίδι τις άκρες του φύλλου που εξέχουν και το διπλώνουμε προς το κέντρο.

Προσθέτουμε τον κιμά, διάσπαρτα, στην επιφάνεια  των φύλλων. Δεν θέλουμε ο κιμάς να είναι πυκνός στη γέμιση, ένα λεπτό στρώμα αρκεί. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά.

Σερβίρουμε με γιαούρτι και ψιλοκομμένα λαχανικά.

funkycook.gr