Λικέρ ρόδι… Να το φτιάξετε και να το σερβίρετε σε μικρά κρυστάλλινα ποτηράκια, όπως κάνανε οι παλιές.

Υλικά
Χυμός από 6 ρόδια και ένα ακόμη ρόδι
Μισό λίτρο κονιάκ
1 1/2 λίτρο τσίπουρο
600 γραμμάρια ζάχαρη
Ένα ξυλάκι κανέλα
Πέντε γαρύφαλα

Εκτέλεση
Κλείνουμε τους σπόρους από τα ρόδια, το χυμό ενός ροδιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλα, το τσίπουρο και το κονιάκ σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και το αφήνουμε για ένα μήνα σε ζεστό μέρος.
Κάθε τόσο κουνάμε το δοχείο για να διαλυθεί η ζάχαρη. Μετά από ένα μήνα, το σουρώνουμε και το αφήνουμε πέντε ακόμα ημέρες μέχρι να ετοιμαστεί.