Συστατικά
  • ½ κουνουπίδι (≈ 300 γρ. ), κομμένο σε μπουκετάκια
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 φινόκιο
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 500 γρ.νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 200 γρ. αρακά
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα
  • 8 ντοματίνια
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το κουνουπίδι στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να τριφτεί και να μοιάζει με κόκκους ρυζιού.
  • Σε ένα γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φινόκιο και τις πιπεριές και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε την πάπρικα, τον κουρκουμά, το κύμινο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα όλα τα υλικά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουνουπίδι, το νερό, τον κύβο, το σαφράν και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και να απορροφηθεί το νερό.
  • Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
  • Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τον κόλιανδρο και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com