Συστατικά
  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 100 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 60 γρ. (2 scoop) σκόνη πρωτεΐνης με γεύση βανίλια
  • 100 ml ζεστό νερό (50+50)
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ινδοκάρυδο για διακόσμηση
Εκτέλεση
  • Στρώνουμε τον πάτο από ένα μικρό ταψάκι μιας χρήσης με ινδοκάρυδο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Αλέθουμε τη βρώμη στο μπλέντερ πολύ καλά μέχρι να γίνει σκόνη και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σκόνη πρωτεϊνης και ξαναχτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να αναμειχθεί.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το φυστικοβούτυρο, τα 50 ml ζεστό νερό, την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να αραιώσουμε το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με τη βρώμη στο μπολ με το φυστικοβούτυρο και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει εύπλαστο σαν ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το υπόλοιπο νερό.
  • Στρώνουμε όλο το μείγμα από τις μπάρες στο ταψάκι με το ινδοκάρυδο, φροντίζουμε να πάει παντού και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα ινδοκάρυδο από πάνω .
  • Καλύπτουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-4 ώρες μέχρι να σφίξει καλά, πριν το κόψουμε σε μερίδες. Ενδεικτικά αυτή η συνταγή μπορεί να βγάλει 7 μπάρες . Η κάθε μπάρα αποδίδει 170 θερμίδες και 15 γραμμάρια πρωτεϊνης, τέλειο σνακ για όσους γυμνάζονται ή και όχι.