Τσάι τζίντζερ με βότανα και εσπεριδοειδή

Υλικά

  • 1 λίτρο νερό
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
  • 70 γραμμ. φύλλα μέντας
  • 1 πρέζα κάρδαμο
  • 90 ml χυμό λεμονιού
  • 60 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 1/4 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλιά πράσινο τσάι ή μαύρο τσάι ή λουίζα (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ το τζίντζερ, τα φύλλα μέντα και το κάρδαμο. Βράζουμε το νερό και το βάζουμε σε μια κανάτα μαζί με το μείγμα του τζίντζερ, μέντας και κάρδαμου. Προαιρετικά προσθέτουμε πράσινο τσάι. Σκεπάζουμε την κανάτα και αφήνουμε για 30 λεπτά. Φιλτράρουμε το τσάι σε ένα μπουκάλι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού και την κανέλα. Σερβίρουμε με ένα κουταλάκι μέλι και το καταναλώνουμε μέχρι και 2 λίτρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

– Μέλι: Η υπερτροφή που βοηθά στο αδυνάτισμα!

– Ο χυμός πορτοκαλιού, ένα ευρύτερα διαδεδομένο πρωινό ρόφημα, βρέθηκε ότι μειώνει την μυϊκή κούραση και αυξάνει την αντοχή στην άσκηση. Αυτό σημαίνει, ότι ο διαιτώμενος θα μπορέσει να παραγάγει περισσότερο έργο, άρα να κάψει περισσότερες θερμίδες