Συστατικά

Για το πέστο

  • 150 γρ. μπρόκολο
  • 10 αντζούγιες στραγγισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 40 γρ. φουντούκια αποφλοιωμένα
  • ξύσμα + χυμό από 1 λεμόνι

Για τα ζυμαρικά

  • 300 γρ. λιγκουίνι
  • αλάτι
Εκτέλεση
  • Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και το βράζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 1 λεπτό.
  • Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό για να κρυώσει για μερικά λεπτά.
  • Στραγγίζουμε το μπρόκολο, το στεγνώνουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα σε μπόλικο βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τα λιγκουίνι για 7-8 λεπτά ή όσο αναφέρει ο κατασκευαστής μείον ένα λεπτό μέχρι να ετοιμάσουμε το πέστο.
  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το πέστο εκτός από την παρμεζάνα στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός
  • Τέλος βάζουμε το τυρί και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  • Ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι, πιπέρι, λεμόνι κτλ και το συμπληρώνουμε χτυπώντας λίγο ακόμα.
  • Σε περίπτωση που είναι πολύ πυκνό το μείγμα προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 100 ml από το νερό.
  • Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το πέστο.
  • Αν είναι πολύ στεγνά τα ζυμαρικά ρίχνουμε λίγο από το νερό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com