H κατανάλωση αλκοόλ έχει συνδεθεί με την επιβάρυνση με άχρηστες θερμίδες. Έτσι, όλοι οι διατροφολόγοι παγκοσμίως υποστηρίζουν πως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην ξεπερνάμε τα όρια.

Ωστόσο, νέα έρευνα έρχεται να δώσει το πράσινο φως σε όλους όσους εκτιμούν το εθνικό ποτό του Μεξικού και το καλοκαίρι δεν πίνουν τίποτ’ άλλο από κοκτέιλ Margarita.

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση Χημικών η τεκίλα κατεβάζει τα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα και δεν επηρέαζει καθόλου την φυσική γλυκόζη του οργανισμού. Τα σάκχαρα που περιέχει το φυτό από το οποίο παράγεται η τεκίλα (αγαύη) είναι άπεπτα, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνουν επιπλέον τα φυσικά σάκχαρα του αίματος.

Εν ολίγοις σημαίνει πως θερμιδομετρικά η τεκίλα είναι μια ουσία που επιβαρύνει ελάχιστα το σώμα, γι’ αυτό και μπορούμε να λέμε πως βοηθά να χάσει κάποιος βάρος, συγκριτικά πάντα με την κατανάλωση άλλων αλκοολούχων σκευασμάτων.

 

Κατεβάστε ΕΔΩ το application της Cyprus Times. Για να ξέρετε όλες τις ειδήσεις πρώτοι!